ECHIPA

ECHIPA

Pagini

joi, 18 aprilie 2013

Rembalul - sport românesc, premiat la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva! Iranienii i-au acordat o distincţie specială! Ce i-a surprins

Sportul care a fost lansat oficial anul trecut, în toamnă, este invenţia care, în acest an, a primit la Geneva medalia de argint. În plus, statul iranian i-a acordat lui Rădulescu premiul special pentru inventarea acestui sport.


"Este a patra oară când m-am prezentat la Geneva, cu diferite invenţii. În total, am câştigat cinci medalii – trei de aur şi două de argint, plus trei premii speciale din partea a diferite ţări. Am avut peste 1.000 de vizitatori la standul cu rembal, le-am arătat machete şi înregistrări cu practicarea jocului. Sunt bucuros că deja am primit comenzi pentru porţi speciale de rembal. Voi vinde câteva în Ungaria, dar şi la noi în ţară, la Jimbolia", a declarat inventatorul timişorean.
Rembalul este un joc asemănător cu fotbalul. Regulile distincte ale acestei discipline:
-    Porţile sunt dotate cu câte 12 inele: cinci în partea de jos (1 gol = 1 punct), patru în mijloc (1 gol = 3 puncte) şi trei sub transversală (1 gol = 5 puncte).
-    Se joacă patru contra patru, pe teren mic (de baschet), două reprize de 40 de minute
-    Punctezi doar dacă trimiţi mingea într-unul din cele 12 inele.
-    Un singur apărător are voie să intre în careul mic şi acel jucător are voie să atingă mingea şi cu mâna. Dacă intră doi apărători în careu, se dictează penalty (se execută de la cinci metri, cu poarta goală)
-    Jucătorii care atacă nu au voie să tragă la poartă din interiorul careului mic
-    Cartonaşul roşu se acordă la al treilea galben, nu la al doilea, ca la fotbalhttp://www.prosport.ro/sport-life/special/un-sport-romanesc-premiat-la-salonul-international-de-inventii-de-la-geneva-iranienii-i-au-acordat-o-distinctie-speciala-ce-i-a-surprins-10762488

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu