ECHIPA

ECHIPA

Pagini

sâmbătă, 13 aprilie 2013

ASSP LUCEAFARUL IASI - noul proiect online
Astazi dimineata am fost contactat pe facebook de dnul Profesor de educatie fizica, de la Scoala Generala "ION SIMIONESCU" NR 34 din cartierul Galata-IASI, care mi-a cerut ajutorul in a realiza un blog. domnia sa are contul:

https://www.facebook.com/assp.luceafarul

L-am rugat sa-si faca o adresa pe GMAIL.COM si intr-o ora era gata => 

http://asspluceafaruliasi.blogspot.ro/

Este varianta "bruta", mai avem de modificat la el, dar lucrul cel mai imporatnt este ca domnia sa este prezent online, dupa-amiaza, a avut timp sa scrie si primul articol:

Fără a avea pretenţia vreodată că am înclinaţii poetice sau macar jurnalistice argumentul central care m-a determinat sa creez un astfel de blog a fost acela de a prezenta într-o lumină cât mai favorabilă educaţia fizică şcolară ,cu tot ce înseamnă sport de performanţă la acest nivel.
     Din perspectiva profesorului de educaţie fizică sunt destul de dezamăgit de lipsa de interes şi iniţiativă a unui procent semnificativ de copii în ceea ce priveşte fenomenul sportiv în general. Pun acest inconvenient în cârca progresului tehnicii şi deşi sunt conştient de importanţa sa, parcă tot mai mulţi tineri preferă sa joace fotbal pe calculator decât în faţa blocului,pe maidane,în parcuri sau în curtea şcolii cu minge adevărată şi cu adversari reali. Menţionez acest aspect deoarece tocmai în aceste spaţii improprii practicării sportului s-a dezvoltat gustul pentru abordarea unor anumite ramuri sportive şi tot acolo s-au iniţiat marii performeri. Pe de altă parte constat cu stupoare lipsa spaţiilor de joacă pentru copii deoarece de cele mai multe ori acolo unde altă dată era un teren de fotbal acum în cel mai bun caz este un parculeţ mic cu 2 balansoare,anexă a vreunui mare supermarket în care parinţii îşi lasă copii în timp ce-şi fac cumpărăturile.
     Venind de la o şcoală din mediul rural ,unde chiar dacă baza sportivă lăsa de dorit (lucru constatat din păcate şi în cazul multor şcoli din mediul urban) dar poate şi din cauza situaţiei precare a zonei, singura deconectare atunci când nu erau trimişi la munca câmpului a acestor copii era practicarea unui sport iar contactul cu sportul de performanţă a fost ceva cu adevărat motivant pentru cei mai mulţi dintre aceştia chiar dacă sistemul de premiere ştim cu toţii cum este...
     Cu părere de rău totuşi acuz în mod voalat lipsa de competiţii de la acest nivel şi în general lipsa de interes a autorităţilor. De asemenea ca şi organizator de diverse competiţii sportive şcolare,am constatat pe propria spinare foarte multă reticenţă şi lipsă de susţinere din partea tuturor.
     Încheiind acest preambul, din păcate pe un ton uşor negativist sunt conştient ca nu o să pot răsturna lumea cu susul în jos, însă îmi propun obiective realiste şi pe termen scurt. Deci să readucem emulaţia practicării sportului de odinioară,fără a aştepta recompense imediate,mai întâi  în curtea şcolii dacă în alte locuri nu este posibil...


 http://asspluceafaruliasi.blogspot.ro/2013/04/argument_1685.html

Daca vrei, POTI !

Multumesc pentru incredere si bafta in activitatea dvs !
Cu respect, ing Florin Chiriac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu