ECHIPA

ECHIPA

Pagini

marți, 9 octombrie 2012

O noua baza sportiva in judetul IASI !

In cateva saptamani va avea loc o LICITATIE pentru realizarea unei baze sportive in comuna COTNARI, ce va cuprinde:

- vestiare = 190 mp

- gradene
- teren de fotbal = 100/105 m x 70/75 m
- pista atletism
- groapa cu nisip
- tribuna = 5 module de 40 mp fiecare ( 260 locuri pe scaune in total )
- imprejmuire tribuna
- imprejmuire stadion

Valoare ~ fara TVA = 100.000 euro


Deci... la altii se poate !


===========================================


Interesante stirile care sunt pe net pe aceasta tema:

http://realitatealocala.ro/?p=12442



Primarul Mursa cere sprijin la guvern pentru finalizarea bazei sportive

Aflată în construcție în satul Plugari, baza sportivă începută de fosta administrație mai necesită o tranșă de aproape 4 miliarde pentru a fi finalizată. Primarul Paul Mursa a cerut sprijin de la parlamentarii PNL și PSD de Iași pentru a aduce bani la lucrările de la baza sportivă. 

Începută anul trecut în luna mai a anului trecut baza sportivă de tip I are pervăzut un teren de fotbal modern echipat cu vestiare și pistă de alergat. Deasemeni, în urma licitației câștigate de asocierea de firme S.C. MIHUL S.R.L. și S.C. IRIS CONSTRUCT S.R.L., baza sportivă va beneficia și de o instalație de nocturnă și de o tribună cu 150 de locuri. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 5 miliarde de lei vechi și proiectul se derulează prin programul național de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive în mediul rural, finanțarea facându-se cu fonduri de la guvernul României.
Întrucât lucrările sunt la jumătate și constructorul a primit doar un miliard din totalul de 5, primarul Paul Mursa a cerut sprijinul parlamentarilor PNL pentru a aduce bani la baza sportivă.
“Am făcut demersuri la parlamentarii noștri de Iași, ai PNL pentru a ne sprijini la guvern pentru finalizarea bazei sportive din comuna noastră. Lucrările sunt efectuate pe jumătate și mai avem nevoie de 4 miliarde de lei vechi pentru a finaliza investiția. Sperăm că guvernul va aloca fonduri anul acesta și vom mai avansa cu lucrările”, a spus primarul Paul Mursa.
În privința finalizării bazei sportive, primarul comunei Plugari speră să fie gata până în vara anului viitor.
“Sper să avem bani să o terminăm până în august 2013 și să o inaugurăm atunci cu ocazia Zilei Comunei Plugari pe care le vom organiza începând cu anul viitor. În luna august se întorc mulți localnici plecați peste hotare și avem motiv să sărbătorim împreună”, a încheiat primarul Paul Mursa.

=======================

http://realitatealocala.ro/?p=11908


Teren de fotbal finalizat şi bază sportivă în lucru la Ciohorăni 

Pe lângă investițiile din școală, primarul a amenajat unui teren de fotbal și a achiziționat materialele necesare finalizării construirii bazei sportive.
„Am înfiițat asociația sportivă Viitorul Ciohorăni, având ca ramuri sportive: fotbalul, handbalul, voleiul, șahul, tenisul și atletismul. Succesul nu a început să apară, dar este îmbucurător faptul că tinerii din comună petrec timpul liber într-o formă organizată”, a menționat Simion Ticu.
În ceea ce privește educația copiilor din sat, primarul s-a gândit să le ofere sprijin și după terminarea studiilor gimnaziale din comună. Astfel au fost implementate proiectele „Școală după școală” și „ SCAN” de care au beneficiat elevii din comunitatea locală. Opt elevi din comunitate studiază la licee din Iași, fără ca familiile acestora să cheltuiască vreun un leu.
În timp, proiectele de dezvoltare ale comunei au început să apară, iar iniţiativele şefilor administraţiei din comună au început să prindă mai mult contur. Peste drum de sediul Primăriei s-a lucrat la sala de sport din comună, o investiţie de 12 miliarde lei vechi, derulată prin Compania Naţională pentru Investiţii. „Este o sală în care se vor ţine orele de educaţie fizică ale copiilor, dar pe care o vom folosi şi la competiţii. În spatele acestei săli intenţionăm să amenajăm şi un bazin de înot. Am depus deja documentaţia, dar aşteptăm finanţarea. Proiectul nostru este aprobat şi îndeplineşte toate condiţiile”, ne-a precizat primarul Ticu Simion, profesor de sport la şcoala din localitate.
În domeniul sanitar, comuna Ciohorăni stă foarte bine față de alte comune din zonă. Dispune de o farmacie modernă unde cei cu nevoi medicale își pot achiziționa medicamentele. În sat  mai există și un dispensar unde bolnavii sunt îngrijiți de către cadrele sanitare.

======================

http://realitatealocala.ro/?p=11853

Bază sportivă modernă la Românești 

Ridicată într-o zonă mlăștinoasă unde terenul a fost înălțat cu aproape un metru, baza sportivă din comuna Românești este aproape gata. Cu o finanțare de 5,5 miliarde de lei vechi venite de la guvern prin programul național de construire de baze sportive în mediul rural, investiția a necesitat încă un miliard de lei vechi din bugetul local pentru a înălța terenul.
Comuna Românești este reprezentată în eșalonul județean fotbalistic de echipa Gloria Românești, formație care a luat viață acum 3-4 ani la inițiativa primarului și a mircobiștilor din comună. Echipa este susținută de Consiliul Local Românești.

========================

http://realitatealocala.ro/?p=11660


Bază sportivă europeană aproape gata la Târgu Frumos

Corpul uman are mare nevoie de apă pentru hidratare așa cum sportivii au nevoie de o bază unde să-și desfășoare activitățile în aer liber. O veste bună se lansează în Târgu Frumos, unde s-au pus bazele unui teren excepțional, ultamodern. Constructorii au intrat în linie dreaptă, lucrând la finisaje. Terenul este pregătit pentru însămâțarea cu gazon.
Construcția bazei sportive ( a doua a orașului) se află în zona Paharnic.A început în primăvara anului trecut, fiind finanțată din fonduri guvernamentale și locale cu circa 850.000 lei. În afară de clădirea care adăpostește vestiarele, o sală de conferință și terenul de fotbal de dimensiuni standard, 105 metri pe 65 metri,  aici mai există o pistă de atletism și o groapă de nisip pentru sărituri în lungime. Întreaga locație este împrejmuită și iluminată.
Fondurile pentru construcția bazei sportive au venit o parte de la bugetul de stat , iar o parte de la Primăria orașului Targu Frumos. Administrația locală a pus la dispoziție terenul și aproximativ 200.000 de lei, bani din care au fost asigurate utilitățile – apa, canalizarea, iluminatul  public și calea de acces din stradă către teren, precum și o parcare.

===============

http://realitatealocala.ro/?p=11393


Baza sportivă de 6 miliarde în comuna Ceplenita

În comună, s-a demarat încă din iarna anului 2010 construcția unei baze sportive moderne de tip 1. Această bază sportivă va cuprinde teren tip 1 pentru fotbal dar şi vestiare pentru jucători. Terenul de fotbal al Cozmeşti-ului va fi îngrădit şi va deţine o mică tribună de unde microbiştii vor putea vizualiza meciurile şi vor avea posibilitatea de a-şi susţine echipa favorită. Pentru construcția bazei sportive a comunei banii au fost deja obţinuţi de la Guvern prin Ordonanţa Guvernamentală nr. 7 iar valoarea proiectului se ridică la suma de 5 miliarde de lei vechi. Sportul reprezintă sănătate iar construirea acestei baze sportive în comună le va oferi posibilitatea tinerilor de a avea un loc special amenajat unde îl pot practica.
În ceea ce priveşte comuna, finalizarea acestui proiect îi va acorda şansa de a înfiinţa o echipă de fotbal. Dacă această echipă de fotbal va fi înfiinţată, aceasta va putea participa în competiţii sportive judeţene, în calitate de reprezentantă a comunei.
“Avem deja în comuna un teren unde tineretul se aduna la sfârşitul săptămânii şi joacă fotbal. Am încercat să găsesc o oportunitate şi să-l amenajez pentru ei, cu vestiare, cu tribune şi să-l împrejmiuesc. Am aplicat în acest sens pentru proiectul desfăşurat la nivel naţional pentru construcţia de baze sportive în mediul rural şi am demarat în luna noiembrie a anului 2010 construcția bazei sportive. Am finalizat-o mai puțin de jumătate, însă avem speranțele că lucrările vor fi gata în timp.” a completat primarul Dumitru Laiu.
Încă de mici, sportul ar trebui să constituie o parte importantă a activităţilor noastre zilnice, iar pe măsură ce timpul trece şi importanţa sportului în viaţa noastră creşte din ce în ce mai mult. Sportul şi importanţa acestuia poate fi tradusă şi în cifre astfel încât scade riscurile apariţiei cancerului de colon cu 60% şi pe cele ale bolilor cardiovasculare cu 50%, crescând speranţa de viaţă în următorii 20 de ani cu 30%.

================

http://realitatealocala.ro/?p=11253


Baza sportivă de 5 miliarde în comuna Cozmești

În comună, se va construi în perioada următoare, o bază sportivă. Această bază sportivă va cuprinde teren tip 1 pentru fotbal dar şi vestiare pentru jucători. Terenul de fotbal al Cozmeşti-ului va fi îngrădit şi va deţine o mică tribună de unde microbiştii vor putea vizualiza meciurile şi vor avea posibilitatea de a-şi susţine echipa favorită. Pentru viitoarea bază sportivă a comunei banii au fost deja obţinuţi de la Guvern prin Ordonanţa Guvernamentală nr. 7 iar valoarea proiectului se ridică la suma de 5 miliarde de lei vechi. Sportul reprezintă sănătate iar construirea acestei baze sportive în comună le va oferi posibilitatea tinerilor de a avea un loc special amenajat unde îl pot practica.
În ceea ce priveşte comuna, finalizarea acestui proiect îi va acorda şansa de a înfiinţa o echipă de fotbal. Dacă această echipă de fotbal va fi înfiinţată, aceasta va putea participa în competiţii sportive judeţene, în calitate de reprezentantă a comunei.
“Avem deja în comuna un teren unde tineretul se aduna la sfârşitul săptămânii şi joacă fotbal. Am încercat să găsesc o oportunitate şi să-l amenajez pentru ei, cu vestiare, cu tribune şi să-l împrejmiuesc. Am aplicat în acest sens pentru proiectul desfăşurat la nivel naţional pentru construcţia de baze sportive în mediul rural şi urmează ca în perioada următoare să construim o astfel de bază sportivă la noi în comună.” a completat primarul Valeriu Enciu.
Încă de mici, sportul ar trebui să constituie o parte importantă a activităţilor noastre zilnice, iar pe măsură ce timpul trece şi importanţa sportului în viaţa noastră creşte din ce în ce mai mult. Sportul şi importanţa acestuia poate fi tradusă şi în cifre astfel încât scade riscurile apariţiei cancerului de colon cu 60% şi pe cele ale bolilor cardiovasculare cu 50%, crescând speranţa de viaţă în următorii 20 de ani cu 30%.

==================

http://realitatealocala.ro/?p=11319

Baza sportivă ”deliciul” adolescenților din Dumești 

În cursul anului 2009 a fost demarat proiectul de construire a bazei sportive din comuna Dumeşti, care în prezent, se află în stadiul de 90% finalizat, de asemenea vestiarele fiind terminate. Aici, vor fi vestiare moderne atât pentru arbitri, gazde cât și oaspeți, toalete cu cabină de duș , iar terenul este unul excepțional. Baza sportivă a Dumeşti-ului este de tip 1 iar investiţia totală pentru acest proiect este de 15.190 miliarde de lei. Sportivii echipei Rapid-Dumeşti au reuşit ca timp de 4 ani consecutiv să fie o mândrie pentru comună şi să nu-şi dezamăgească îndrumătorii, situându-se pe primul loc fără nicio înfrângere, calificându-se astfel în liga a III-a. Însă, din lipsa fondurilor financiare, aceştia au fost nevoiţi să renunţe la dreptul pe care şi l-au câştigat. Cei care se ocupă de această echipă sunt chiar primarul şi viceprimarul comunei.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu