ECHIPA

ECHIPA

Pagini

joi, 28 martie 2013

Dragomir i-a cerut lui Ponta: "Înfiinţaţi 50 de centre de copii şi juniori!" Ce "pariu" au făcut cei doi

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, l-a sfătuit într-o dezbatere dedicată sportului, pe premierul Victor Ponta să investească 100 de milioane de lei în formarea de fotbalişti şi i-a cerut să înfiinţeze 50 de centre de copii şi juniori pentru toate sporturile de echipă.

"Sportul fără facilităţi nu poate trăi. Dacă la noi se întîmpla ce s-a întîmplat la Real Madrid, cu schimbul acela de terenuri, cred că procurorii dădeau 4.000 de ani de puşcărie celor de la Steaua sau de la alt club. Vreau să vă fac o propunere. Să înfiinţaţi măcar 50 de centre de copii şi juniori, nu numai la fotbal, la toate sporturile de echipă. Dacă Guvernul asigură infrastructura, şcoala şi celelalte materiale specifice copiilor din aceste centre ar fi un lucru extraordinar. Dacă Guvernul investeşte să spunem 100 de milioane de lei în 1.000 de fotbalişti în cinci ani, din transferul fiecăruia 30 la sută să revină la Guvern. Vă asigur că Guvernul nu va pierde. Dacă se va realiza asta, vom fi la nivelul Braziliei. Din transferul fiecărui fotbalist să se recupereze 25-30 la sută, iar asta să fie menţionată în lege.


Domnule prim-ministru, sînteţi tînăr şi veţi fi şi preşedinte. Eu vă cunosc şi nu vă perii acum, pentru că nu mai am vîrsta să mai cîştig ceva de la dumneavoastră. Dar dacă Guvernul nu va fi pe plus în urma acestui proiect puteţi să-mi luaţi toată averea", a declarat Dragomir.
Premierul Victor Ponta l-a întrebat pe preşedintele LPF: "Putem să vă luăm averea înainte?", iar Dragomir a precizat: "Nu vă ajunge nici de o masă".

Şeful Guvernului i-a spus lui Dumitru Dragomir că acest proiect poate reuşi dacă va fi inclus în într-un pachet legislativ: "Un asemenea proiect, dacă nu-l puteţi include într-un pachet nu veţi reuşi să-l puneţi în practică. Şi dacă veţi face asta pentru 10-15 sporturi, cu siguranţă o să reuşiţi".

Preşedintele LPF a afirmat că sportul trebuie inclus în primele zece priorităţi ale Guvernului. "Domnule prim-mistru de promisiuni sîntem toţi sătui. Faptul că aţi înfiinţat Ministerul Tineretului şi Sportului este un lucru bun. În rest mă îndoiesc că puteţi duce la bun sfîrşit dacă nu băgaţi sportul în primele zece priorităţi ale Guvernului. Este vorba de sănătatea poporului. O să avem copii academicieni care însă nu vor putea sta pe picioare. Este inadmibisil ca în orele de sport să se adune hîrtiile din curtea şcolii. Este inadmibisil", a precizat Dragomir.

sursa: Mediafax

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dragomir-i-a-cerut-lui-ponta-infiintati-50-de-centre-de-copii-si-juniori-ce-pariu-au-facut-cei-doi-394648.html 


************************

Pot confirma ca lumea este re-interesata de sport, de fotbal. Noi am primit peste 60 de CV-uri, de la domni/dre cu varsta intre 14 - 38 de ani, care doresc sa joace intr-o echipa de fotbal.
Asa ca, potential exista !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu