ECHIPA

ECHIPA

Pagini

luni, 7 ianuarie 2013

Mihai Nesu Foundation




Un mare om, un mnare sportiv, un mare caracter !

Mihai Nesu Foundation -  Fundatie caritabila pentru copiii cu dizabilitati din Romania.

 

https://www.facebook.com/pages/Mihai-Nesu-Foundation/168533143253036

 http://www.youtube.com/user/MNFOfficial

 

Fii alături de Neşu! Vezi cum poţi ajuta Fundaţia Mihai Neşu => http://www.youtube.com/watch?v=BZ5MctiuWGU


Ideea înființării fundației a venit la câteva luni după accidentul suferit de Mihai Neșu pe 10 mai 2011, deși povestea a început cu aproximativ un an mai devreme.
În vara lui 2010, Mihai este rugat insistent de unul din vecinii săi să antreneze o grupă de copii unde juca băiatul acestuia. Din curiozitate, Mihai acceptă și astfel devine antrenorul de copii sub 10 ani al clubului UVV, unde și-a început cariera de fotbalist marele Marco van Basten.
Drept răsplată, părinții copiilor se oferă să strângă toate ghetele și echipamentele sportive vechi și să le dăruiască nevoiașilor din România. Din nefericire, acestea nu au mai fost livrate personal de către Mihai, așa cum fusese stabilit inițial.

În urma nefericitului accident, același vecin „insistent” din istoria de mai devreme, alături de ceilalți părinți ai copiilor de la UVV și de soția lui Mihai, au pus bazele „Mihai Neșu Foundation” și au imprimat noua direcție pe care Mihai urma să o aibe din acel moment înainte: aceea de ajutorare a persoanelor cu dizabilități din țara sa natală.

Scopul fundației nu a fost ales întâmplător, întrucât Mihai a simțit pe propria piele dificultățile cu care o persoană paralizată se confruntă. Mai mult, lista cu dezavantaje crește într-un mediu precum cel în care oamenii cu dizabilități din România sunt nevoiți să își ducă existența. Din acest motiv s-a propus furnizarea de facilități și beneficii comparative cu cele din Olanda.

În această privință, a fost setat un prim obiectiv din spirijinirea renovării si dotarii cu noi facilitati a Spitalului de Recuperare din Băile Felix, județul Bihor, România. De asemenea, fundația va ajuta și cazurile particulare ale copiilor cu dizabilități, în limita posibilităților și resurselor financiare de care va dispune.

O preocupare paralelă a fundației ramane fotbalul, mai exact Mini-școala de tehnică individuală pentru copiii între 6 și 12 ani din Utrecht, Olanda, unde Mihai era antrenor înainte de accident și care este acum parte integrantă din fundație precum si sprijinirea tinerelor talente fara posibilitati din Romania si Olanda
Detalii despre Mini-școala de tehnică individuală pentru copiii între 6 și 12 ani din Utrecht, Olanda găsiți mai jos.
_________________________
 

Fotbal pentru copii:

Fundația „Mihai Neșu” a creat la Utrecht o Mini-școala de tehnică individuală pentru copiii
pasionați de fotbal. Antrenamentele au loc duminica timp de 10 săptămâni, perioadă în care copiii învață primele exerciții de tehnică individuală specifice vârstei lor sub îndrumarea antrenorilor calificați. Pentru detalii și înscrieri vizitați site-ul:
http://www.balgevoel.com/ (Școala este deschisă, momentan, doar în Olanda)


Precizam ca aceasta nu este o pagina despre Mihai Nesu ci despre Mihai Nesu Foundation si activitatile ei.
Daca doriti sa aflati noutati despre Mihai Nesu il puteti urmari pe pagina oficiala de Twitter:
@bichonidis

Informaţii generale
For donations:
Pentru donatii:

In Netherland:
Account in Euro
Cont in Euro

Stichting Mihai Nesu Foundation:

Rabobank 1678.75.507
IBAN NL39RABO016787550
BIC RABONL2U
Utrecht
Netherland


In Romania:

Stichting Mihai Nesu Foundation
Banca Transilvania
Sucursala Oradea
România

IBAN: RO33BTRL0050120CH28760XX - cont în lei
IBAN: RO74BTRL0050420CH28760XX - cont în euro
BIC-Swift: BTRLRO22
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu