ECHIPA

ECHIPA

Pagini

miercuri, 2 ianuarie 2013

Liga a II-a rămâne tot în două serii: ”Probabil va fi play-off şi play-out”

Structura ligii secunde nu se va modifica în următorii ani. Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani şi totodată reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în Comitetul Executiv al FRF spune că vor rămâne două serii în liga a II-a, indiferent de numărul de echipe.
„E posibil orice. Multe cluburi au datorii foarte mari la bugetul statului şi se poate întâmpla orice. Nu îmi doresc, dar există riscul ca unele cluburi să nu termine campionatul. Pentru noul sezon competiţional e posibil să ne reorganizăm. La liga a II-a vor rămâne tot două serii pentru că nu există infrastructură. Probabil va fi play-off şi play-out, a spus Cornel Şfaiţer pentru Bt online.

”2013 va fi un an foarte greu, în primul rând din punct de vedere financiar”

Preşedintele clubului FC Botoşani spune că 2013 va fi un an foarte dificil pentru tot fotbalul românesc, indiferent de eşalon. Cornel Şfaiţer spune că din acest an toate cluburile vor fi obligate să-şi achite datoriile la bugetul statului iar asta poate duce la falimentul mai multor echipe.
„2013 va fi un an foarte greu, în primul rând din punct de vedere financiar. Vedem ce se întâmplă în liga I. Va fi un an foarte greu, în general pentru sportul românesc. Sperăm să se aşeze lucrurile, să fie un moment zero pentru tot fotbalul românesc şi să începem o reconstrucţie. Să acordăm o atenţie mai mare jucătorilor tineri. Fotbalul trebuie să funcţioneze cu bani reali, cu salarii normale. Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu mai putem funcţiona fără să achităm banii la bugetul statului”, a mai declarat, citat de Bt online, Cornel Şfaiţer.

Sursa: http://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-a-ii-a-ramane-tot-in-doua-serii-probabil-va-fi-play-off-si-play-out-10422422 

===================================

Un articol interesant.......... dar de la 2 serii cu 18 echipe, s-a ajuns acum la 2 serii de cate 13 echipe........ de ce anul acesta, in vara, sa nu intre din Liga 3, din cele 6 serii, primele 2 echipe, cazand 1-2 echipe din Liga 2, de fiecare serie.

Dupa cum vedeti, si in Liga 3, sunt 6 serii, care au cate 11-13 echipe...... Aduceti din Liga 4, cate 1-2-3 echipe, faceti Ligile 2 & 3 , fiecare avand cate 18 echipe, apoi sistemul  play-off şi play-out, intre primele si ultimele 6 echipe.

Variante sunt, depinde ce se doreste......... in ritmul asta, disparem de pe harta fotbalului.... Ce sa mai spunem de Anglia, "În Anglia sunt peste 7.000 de echipe care participă în 24 ligi împărțite în peste 480 de grupe (serii). Doar primele 5 ligi se desfășoară la nivel național, restul sunt împărțite în două sau mai multe grupe (excepție facând ligile 22, 23 și 24, care se desfășoară doar în orașul Bristol) pe criterii geografice. Această listă prezintă doar cluburile care participă în primele 5 ligi în sezonul 2008-2009: Premier League, Football League Championship, Football League 1, Football League 2, Conference National."

Sursa:   http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_echipelor_de_fotbal_din_Anglia 

Stiam ca primele 9 ligi sunt semi-profesioniste si profesioniste, si noi, ne plangem ca nu avem fotbal.... ca nu avem bani, ei oare cum supravetuiesc ??!?!?!?!

STADIOANE DIN ANGLIA => http://www.footballgroundguide.com/

Voi ce parere aveti, ce solutii ar fi pe viitor ?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu