ECHIPA

ECHIPA

Pagini

vineri, 14 iunie 2013

Localnicii din Popricani au sarbatorit zilele comunei - GALERIE FOTO

Ieri, a avut loc prima editie a sarbatorii comunei Popricani, denumita "Acasa la Popricani". Zeci de localnici, impreuna cu primarul, invitati din spatiul politic, preoti, profesori si elevi au participat la deschiderea festivitatilor dedicate acestui eveniment, dar si sarbatorii Inaltarii Domnului. Evenimentul s-a desfasurat incepand cu ora 10:30 si a tinut pana la orele 22:00, spre finalul acestuia fiind organizat un foc de artificii. Cu ocazia acestei sarbatori, au fost inmanate diplome veteranilor de razboi, a avut loc un moment religios de cinstire a eroilor neamului la troitele din comuna, o lansare de carte dedicata preotului Dumitru Zamisnicu (scrisa de nepotul lui, politistul Dumitru Zamisnicu) pentru suferintele din perioada comunismului, dar si sfintirea noului sediu al primariei.

Localnicii au participat la o serbare campeneasca si la un spectacol de muzica populara, unde au cantat mai multi artisti locali. De asemenea, cativa comercianti din diverse zone ale judetului au venit cu produse traditionale, facute manual. Sfintirea noului sediu al primariei a avut loc la pranz, investitia in aceasta cladire fiind de 10.000 de lei.


 "Noul sediu era in constructie, fiind vorba de o cladire donata de catre Finantele Publice, fiind sediul central a fostului IAS (Intreprindere Agricola de Stat - n.r.). S-au investit 10.000 de lei in aceasta constructie, avand mai multe sali, de asteptare, sedinte, birouri. Ne-am incadrat foarte bine si cu programul desfasurat cu ocazia zilelor comunei. Este prima editie si vom continua si in anii urmatori sa sarbatorim acest eveniment. Au fost inmanate veteranilor de razboi 12 diplome, au fost momente religioase de cinstire a eroilor neamului la troitele din Vanatori si aici in centru", a declarat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani. Unul dintre cei care au sprijinit proiectul privind noul sediu al primariei este deputatul Petru Movila. Acesta a subliniat si faptul ca meritul pentru noul sediu apartine si fostului edil, Slabu Otonel. 

"Este un eveniment important pentru comuna Popricani, faptul ca locuitorii se vor muta intr-un nou sediu al primariei, care are o istorie importanta, fiind fostul sediul al IAS-ului, care a dat faliment, dar care, cu ajutorul fostului primar Otonel Slabu si cu sprijinul meu si al colegilor de la PD-L, aceasta cladire a fost data Consiliului Local al comunei Popricani in anul 2007. De atunci se lucreaza la acest proiect. Noul sediu a fost gata in proportie de 100 la suta anul trecut, de la jumatatea anului 2012 si anul acesta desfasurandu-se mobilarea cladirii. Le doresc si eu La Multi Ani locuitorilor comunei si sa dea Dumnezeu sa se faca numai lucruri bune in aceasta cladire", a declarat deputatul Petru Movila. 

http://www.bzi.ro/localnicii-din-popricani-au-sarbatorit-zilele-comunei-galerie-foto-371056













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu