ECHIPA

ECHIPA

Pagini

miercuri, 19 septembrie 2012

Fotbal Iasi: Printre studenti, mai sunt si fotbalisti?




Majoritatea echipelor din Liga 4 Iasi au lotul de jucatori bine definit, insa mereu exista loc pentru fotbalistii buni, chiar daca sezonul 2012/2013 si-a disputat deja 5 etape.
Daca Univ. de Stiinta Agricole si Medicina Veterinara si-a inceput cursurile, universitatile ce dau majoritatea studentilor din Iasi, Univ. “Al. I. Cuza”, Univ. Tehnica “Gh. Asachi” si Univ. de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”, isi vor incepe cursurile pe 1 octombrie. Asadar, in perioada urmatoare, Iasul va fi ‘invadat‘ de studenti din toata tara, cu precadere din zona Moldovei, dar si studenti straini, majoritari fiind cei din R. Moldova si cei de origine araba.
Cu siguranta, printre zecile de mii de studenti, sunt multi care au jucat sau joaca fotbal, unii intr-un mediu organizat, altii doar cu prietenii, iar unii sunt foarte talentati. Pana acum 2-3 ani in urma, studentii straini puteau evolua fara probleme la nivelul ligii IV sau V, insa acum acestia au nevoie de o declaratie de la federatia de fotbal din tara de unde provin, pentru a avea acceptul sa evolueze chiar si la acest nivel.
Sezonul trecut, AS Magna Holboca a reusit sa legitimeze singurul jucator marocan din istoria AJF-ului iesean (REPORTAJ), care momentan este legitimat la Viitorul Ciortesti. Chiar daca nu era un jucator tehnic, acesta compensa prin daruire si pasiune pentru acest sport, evoluand in aproximativ 10 partide oficiale.
Am avut ocazia in perioada studentiei sa vad cativa jucatori foarte buni, insa care nu jucau pe nicaieri pentru ca nu era nimeni care sa poata sa-i ajute in acest demers, iar unii erau chiar foarte buni. Imi aduc aminte ca acum vreo 2 ani, la Holboca venisera la antrenamentele din iarna, un tunisian si un marocan foarte buni, care ar fi putut juca fara probleme la orice echipe din judet, iar pregatiti ar fi promovat cu siguranta in fotbalul romanesc, insa acestia si-au pierdut interesul, cand au vazut cat de greu le este sa poata fi legitimati, din cauza birocratiei fotbalului.
Trecand peste aceasta introducere, vreau sa lansez o provocare pentru fotbalistii care urmeaza sa vina la studii din octombrie. Ii invit sa lase un comentariu la acest articol sau sa acceseze sectiunea ‘CONTACT‘, pentru ca ii pot ajuta cu un sfat si ii pot introduce in cadrul unor selectii/antrenamente la echipe din zona Iasului, fie la nivelul Ligii IV/V, fie la echipe din minifotbalul local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu