ECHIPA

ECHIPA

Pagini

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Etapa 1 a Campionatului Juniori C: SĂGEATA POPRICANI - LICEUL CU PROFIL SPORTIV IAŞI = 5 - 5 ( 2 - 3 )

Emoţiile şi tracul debutului şi-au pus amprenta asupra echipei mult mai mult decît mă aşteptam. Două greşeli copilăreşti, stupide şi, în min.3 era deja 2-0 pentru oaspeţi. Părea că ne îndreptăm spre o catastrofă, dar ambiţia, dăruirea, spiritul de echipă şi (nu-i deloc o exagerare!) ştiinţa jocului, a făcut că Săgeata să preseze, să-şi maseze adversarul în propriul teren. Min.18, corner Turceanu de pe partea dreaptă, execuţie şutată, la semînălţime, cap Ciorlando, gooool! 1-2. Contraatac LPS, ofsaid nesemnalizat 1-3. Min.30, din nou corner de pe dreapta, acelaşi Turceanu la serviciu, acelaşi Ciorlando la finalzare: 2-3. Scor cu care se şi intră la pauză, după o oczie monumentală a Săgeţii. Vîrfurile Tudosă şi Aftanase se încurcă reciproc, în pozie centrală, la 6 metri de poartă şi nu reuşesc să introducă mingea în plasă.

Repriza a doua începe în aceleaşi coordonate: presiune constantă a Săgeţii, ratări, contre norocoase (sprijnite deseori de arbitri) şi se face 2-4. Schimbare inspirată: iese crispatul Gorgos şi intră Nedved. Săgeata se joacă, pur şi simplu, cu ocaziile, dar Nasser Dragomir nu iartă, punînd mingea în vinclu, dintr-o lovitură liberă perfect executată din lateral drepta, de la cca 25 m. 3-4. Săgeata reintră în joc, meciul se încinge, oaspeţii faultează repetat, lucru privit cu multă îngăduinţă de arbitri. Min.55, corner de pe dreapta, din nou Turceanu, lupte grele în careul LPS, iar micuţul Nedved profită şi aduce egalarea. 4-4. 
 Două minute mai tîrziu, acelaşi Nedved îşi salvează echipa, respingînd de pe linia porţii. Min.60, Aftanase scapă singur spre poartă, este faultat din spate. Doar lovitură liberă de la cca 30m, poziţie centrală. Execută portarul Adelin Enuţă, care înscrie printr-o torpilă ce se duce în vinclul din stînga. Săgeata preia conducerea. 5-4! 
Arbitrii îşi iau rolul în serios şi pun umărul din greu pentru a salva LPS-ul de la ruşine. Orăşenii ultraselecţionaţi dau la ţurloaie de parcă ar fi făcut pregătirea de vară pe islazul comunal. Ei faultează şi tot ei obţin lovituri libere cu nemiluita! Deşi era la nici 5 m, centralul o face pe orbetele la cotul în plex primit de Nistorel. 
Opreşte jocul abia după 1 minut şi dictează lovitură liberă tot pentru LPS!! În ultimul minut, Ucu Radu (lovit serios la ochi) nu poate aprecia corect traiectoria unei mingi înalte şi, vrînd să degajeze, şutează în vinclul din dreapta porţii lui Adelin. 5-5 şi final de meci.

Un rezultat bun pentru o echipă debutantă, dar o victorie la 2-3 goluri diferenţă n-ar fi mirat nici un spectator. Voi reveni cu catalogul jocului.
  ************************
                                   Catalog SĂGEATA POPRICANI Juniori C, etapa 1, vs LPS IAŞI:


1.ADELIN ENUŢĂ. N-a existat amical vara asta în care Adelin să n-o comită de măcar două-trei ori, însă amicalul e amical, iar jocul oficial, cu totul altceva! Azi am văzut un alt Adelin, sigur pe el, impetuos, calm, evoluţie care a dat mult curaj echipei. În plus, execuţie superbă la lovitura liberă de la 30m, din care am preluat conducerea. Nota 9.

2.RĂZVAN NISTOREL. Redefinit ca fundaş dreapta la ultimele antrenamente, Răzvănel a lăsat în curtea casei frica şi smiorcăielile, evoluînd precis, hotărît şi cu mult curaj. Deşi mai mic cu un an (născut 2001), n-a lăsat să se vadă acest lucru. Un reproş poate, la faza din care LPS a făcut 2-0, cînd n-a strîns suficient şi l-a obligat pe Gorgos să comită faultul în careu. Nota 8.

3.CĂTĂLIN FRUNZĂ. Adevărat căpitan, stîlpul defensivei, a cîştigat toate duelurile 1 contra 1, a dublat, a interceptat, ba a şi urcat în ofensivă. Nota 9.

4.UCU RADU. N-am de ce să-i reproşez greşeala de execuţie de la autogol. A jucat ultimele 10 minute lovit la ochi. Însă pasa la adversar de la primul gol, da, i-o reproşez. Eroare de gîndire. De aceea doar nota 8.

5.ŞERBAN RĂUS. În sfîrşit, a înţeles că un fundaş lateral trebuie să joace în bandă, nu în centru. N-a mai lăsat spaţii adversarului, a alergat, a declanşat numeroase contraatacuri. Şi-a făcut treaba cu brio. Nota 9.

6.FLORIN GORGOS. Şters, haotic, panicat, nu şi-a pus deloc în valoare principala sa calitate: viteza. O singură centrare şi aia în spatele porţii, luft impardonabil, cînd putea marca golul de 3-3 (portarul era ieşit). Nu-i reproşez faultul din mai multe motive. În primul rînd n-a prea fost (nici un adversar n-a cerut acest lucru, iar la experienţa lor, o făceau, dacă era), apoi atacul nu s-a produs în careu. După fluier, cei de la LPS au aşezat mingea pe 16m. Arbitrul a mutat infracţiunea în careu şi a dat penalty. Nota 7.

7.NASSER DRAGOMIR. Generozitate în efort, excelent atît la închidere, cît şi la construcţie, gol marcat şi încă două lovituri libere executate foarte bine. Nota 9.

8.COSMIN TURCEANU. Coordonator de joc, dar şi dispus să alerge la recuperare, a sesizat foarte bine în repriza a doua că pe banda dreaptă e o pîine de mîncat. A înnodat de cîteva ori picioarele celor de la LPS. Păcat că nu s-a lipit la gol! Nota 9.

9.CIORLANDO. Dacă vine în tenişi şi nici nu-mi spune... Aveam ghetele lui Robert la mine! N-a mai avut pătrunderile obişnuite, nu şi-a mai putut valorifica viteza, dar din insistenţa sa proverbială au ieşit şi primele noastre goluri. Nota 9.

10.ILIE TUDOSĂ. Bun pressing, pericol permanent pentru defensiva LPS. Dar se vede că e mai nou la echipă. S-a bîlbîit de două ori în situaţii iminente de gol, încurcîndu-se cu colegul de linie. Nota 8.

11.MIHAI AFTANASE. Aceleaşi remarci ca şi în cazul lui Ilie. Ai avut golul 6 în vîrful bocancului, cum se spune! Am fi închis meciul... Nota 8.

12.NEDVED GROSU. În două situaţii limită, a fost omul potrivit la locul potrivit. Intrarea lui a adus mai multă limpezime în banda dreaptă, de unde au plecat majoritatea acţiunilor periculoase din repriza a doua. Nota 9.

Fiecare aţi avut un punct în plus, pentru că a fost meciul de debut. Dar să nu vi se urce la cap şi să-i luaţi la preţ de seminţe pe cei de la Paşcani săptămîna viitoare!
 
**************************
PS: Am omis un mic, dar esenţial amănunt: adversarul nostru de azi are în spate 6 ani de antrenamente, turnee, campionate, cantonamente. Bazin de selecţie: întregul judeţ. Finanţare de la buget. Săgeata e echipa ploii, 4 luni şi o săptămînă de existenţă, nici un turneu, nici un campionat, nici un cantonament. Bazin de selecţie: comuna Popricani, comuna Victoria. Finanţare: deocamdată pe principiul liberal din secolul trecut: prin noi înşine! Cam asta e diferenţa. Care s-a topit pe nesimţite în timpul jocului... 
https://www.facebook.com/marcelflueraru
 https://www.facebook.com/SageataPopricani


Un comentariu:

  1. Mulţumesc Florin, eşti un adevărat director de imagine... mulţumită ţie şi lui Bento am ajuns aici, să antrenez aceşti copii minunaţi, care azi au etalat o calitate rară: mîndria! Desculţii (şi nu pun ghilimele) de la PpR au jucat acest meci pe cheltuiala lor... Au muncit cu ziua în vacanţă pentru finanţarea echipei... Au jucat cum le-am cerut, "cu cuţitul în dinţi". Au revenit de la 0-2 în min.3 şi de la 2-4 în min.40... Mor de ciudă că nu am cîştigat!!! Bine, înainte de joc, o înfrîngere la limită m-ar fi mulţumit pe deplin...

    RăspundețiȘtergere